Hvad gør du med mascara om øjnene?

17 February 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det kan være noget så træls, når du opdager, at din mascara er løbet ned ad kinderne, og du ligner en pandabjørn, der har grædt.

Medmindre det er en del af et look til et kostumeudklædning, eller du skal se sådan ud til en filmscene, så er det sjældent sådan, man gerne vil komme til at se ud.

Det er også en af grundene til, at mange kvinder går rundt med et lille håndspejl i deres taske, så de altid lige kan tjekke, om deres mascara er ved at løbe eller har antræk til det, nu de ikke har deres badeværelsesspejl til at tjekke op på det.

Desuden forlader kvinder nogle gange etablissementet for at pudre næsen, hvilket i lige så høj grad kan betyde, at de skal tisse, som at de skal rette deres makeup og dermed mascara.

Men hvad gør man så, hvis uheldet nu er ude?

Sådan en mascara kan godt komme til at løbe

Som udgangspunkt er det måske godt at få sig en mascara, der er ret så vandfast, hvis man nu ved, at man tit oplever vand i øjnene, eller man skal være udenfor til et givent arrangement, hvor man kan risikere, at det regner.

Eller man oplever en allergisk reaktion på naturen, som kan få ens øjne til at løbe i vand.

Derfor er det også meget smart at have forskellige typer af mascaraer, så man kan vælge mellem forskellige typer alt efter, hvilke forhold man skal bruge den under.

Der er jo stor forskel på, om man skal bruge en til over en længere periode på en festival, hvor man sover ude, eller man skal til en fin middag.

Hvis den mascara så alligevel begynder at løbe, så må man prøve at stoppe “ulykken”, eller man må trække sig tilbage og lægge den om.