Yoga – den helende motionsform

20 June 2018
Astrid Pedersen
Yoga - den helende motionsform

Hvis du elsker motion, at mærke din krop og udfordre den, men er afskåret fra at dyrke din foretrukne motionsform på grund af skader, så skulle du overveje yoga. Yoga er en rigtig god motionsform for idrætsudøvere med skader. Med yoga får din krop redskaberne til at restituere, samtidig med, at du holder dig i fysisk god form og øger din krops cirkulation. Du kommer i kontakt med din krop på en måde, som du ikke har oplevet før – en erfaring, du vil kunne tage med dig, når du atter genoptager din elskede sport eller idræt.

Yoga – for heling af krop og sjæl

Det er ikke udelukkende idrætsudøvere med fysiske skader, som kan have glæde af regelmæssig yoga praksis. Mennesker med skavanker som følge af traumer, sygdomme eller ensformige arbejdsstillinger, som slider på kroppen, kan også få gavn af blid yoga, hvor hele systemet bearbejdes. Yoga har en meditativ og holistisk tilgang til det menneskelige væsen, og anskuer systemet som en helhed af krop, sjæl og ånd. Derfor vil også mennesker med nedslidt psyke (for eksempel som følge af langvarig stress og udbrændthed) finde lindring i yogaens meditative udførelse.

Mærk dig selv med yoga

I yoga foregår alle øvelser i åndedrættes tempo. Åndedrættet er bindeledet mellem kroppen og sjælen. Når først man har fået de mest simple serier af stillinger, som udgør øvelserne i yoga, ind under huden, vil man kunne mærke, hvordan yoga heler i dybden. Men det kræver tid og tålmodighed at blive en erfaren yoga udøver. Derfor anbefales det, at nybegyndere starter blidt, med et grundlæggende yoga kursus, og dernæst går videre med en af de mere grundlæggende former, som for eksempel Hatha yoga, hvor man for alvor lærer om yogaens natur.

Hvis du er blevet tændt på at dyrke yoga, kan du læse meget mere – og tilmelde dig et yoga hold – på joga.dk