Vælger du altid døre i samme størrelse?

13 June 2022
Anders Lundtang Hansen

Nogle folk kender det med, at man skal gennem et indgangsparti til en dør, og så er overdelen for lille, så man er nødt til at bukke sig for at komme ind – og ellers kender man nok nogle, der er nødt til det.

Det er næsten ikke til at bo sådan et sted, og det er især ældre huse, hvor man har det problem, og her kan det være svært at ændre det, uden man ødelægger æstetikken eller byggemåden på huset, og det kan også være bevaringsværdigt, så man ikke må ændre disse ting ved huset.

Folk må have været mindre i gamle dage, siden de kunne leve med mindre indgangspartier til selve huset og videre til de andre lokaler, eller også havde man bare ikke råd til at bygge større, og man gik efter datidens billige døre, hvis man da ikke lavede dem selv.

døre

Døre kommer i forskellige størrelser

De fleste døre er af den rektangulære størrelse, men der er ingen, der siger, at man skal vælge at have en dør i den størrelse.

Langt de fleste tilbyder dog døre i den facon, da de er de mest udbredte og dem, som de fleste vælger at bruge, da de opfylder de fleste behov.

Men man kan jo også vælge nogle runde døre, eller man kan finde nogle døre i nogle helt andre størrelser, men det er klart, at man helst skal have nogle, som der er høje nok i det, så det ikke blive problematisk for folk at komme ind og ud.

Her tænker vi ikke på salondøre, kattelemme eller den slags, for det skal være døre, man kan bruge i almindelige hjem.

Det kan give en helt ny oplevelse af ens hus, hvis man prøver det af med nogle døre, som der har en helt anden størrelse end de velkendte af slagsen.