Vælg en behandling til dit gulv

26 February 2022
Steffen Pedersen
image

editorial

Når man har fået foretaget en gulvafhøvling eller gulvafslibning af sit gulv, så skal det behandles for at gulvet bliver modstandsdygtigt og slidstærkt. En behandling giver også et forskelligt look og de forskelige behandlinger fungerer nogen gange bedre end de andre i forhold til din gulvtype. Når du skal have behandlet dit gulv, så har du lidt at vælge i mellem, du kan læse med her hvis du ønsker at vide mere omkring de behandlinger du kan få til dit gulv.

gulvafslibning på Fyn

Ludbehandling

Denne gulvbehandlings type er godt egnet til lyse træsorter såsom, ask, bøg, fyr og gran. En ludbehandling hjælper gulvet med at bevare sit lyse udseende, udover det hjælper det også træet med ikke at gulne. Lud er dog ikke en beskyttelse af overfladen det er derfor stadig nødvendigt med en efterfølgende gulvbehandling.

Gulvlakering

En gulvlakering er en overfladebehandling, samtidig er det en meget slidstærk gulvbehandling. Lakken lægger sig ovenpå gulvet i stedet for at trænge ned i det, Lakken vil være en ultramat glans, så der vil næsten ikke være genskind. Det er sådan set samme mathed som et oliebehandlet gulv.

Oliebehandling

En gulvbehandling med olie er en underfladebehandling, det betyder at olien træner ned i træets fibre, det er meget modstandsdygtig mod slid, men det beskytter dog ikke gulvet så meget som en lakering vil gøre. Man kan dog hjælpe på det ved at give gulvet en oliesæbebehandling efter gulvet er blevet olieret. Natur olie er især velegnet til mørke og hårde træsorter men kan også benyttes på lyse træsorter.

Kontakt en professionel

Hvis du ønsker at få behandlet dit gulv, er det en god ide at kontakte en professionel for at sikre sig at det bliver udført korrekt, du kan derfor til din egen fordel kontakte din nærmeste gulvbehandler for at få hjælp. Du kan eventuelt søge på “Gulvbehandling i Århus”.