TV inspektion af kloak – sådan foregår det

29 June 2023
Cathrine Poulsen

Som boligejer kan det være vanskeligt at finde ud af, hvilke midler man skal tage i brug, når man står overfor en kloakproblematik. Ofte er det nemlig svært at afgøre, hvor præcist problemet sidder, måske er det en tilstopning, der kan fjernes med en almindelig kloakrenser, men i nogle tilfælde kan problemet være meget mere alvorligt. En TV inspektion af kloakken kan være vejen frem – og i denne artikel får du en grundig forklaring af, hvad det indebærer.

Hvilke udfordringer kan opstå i kloakken?

Kloakproblemer kan være af mange forskellige slags. Det kan være tilstopninger, rørbrud, rødder der har vokset sig ind i rørene og meget andet. Der kan også være problemer med sætnings-skader i kloaksystemet, der kan føre til at rørene bøjer eller knækker og dermed lukker af for vandgennemstrømning.

Selvom dette kan være en stor udfordring for en boligejer, så kan problemet faktisk løses ved hjælp af en TV inspektion. Ved at foretage en TV inspektion af kloakken får man nemlig et øjebliksbillede af, hvad der foregår i røret, og hvor problemet befinder sig.

Hvordan fungerer kloak-inspektion med kamera?

TV inspektion af kloakken sker ved hjælp af et kamera, som besøger eksperten laver et “filmoptagelse” af kloakken indefra. Dette kamera er fastgjort til en lang snor, som kan føres ned igennem kloaksystemet for at kortlægge, hvor problemet ligger.

Billederne fra kameraet sendes til en midlertidig optager, som kloakteknikeren har med sig. Herefter kan teknikeren evaluere billedmaterialet og give en præcis beskrivelse af problemet og hvor det findes. På denne måde kan der tages en beslutning om, hvordan man bedst kan løse problemet.

Hvornår skal man vælge TV inspektion af kloak?

TV inspektion af kloakken er en god idé i flere tilfælde. Det gælder særligt, når man står overfor tilbagevendende kloakproblemer, som ikke lader sig løse ved hjælp af almindelige kloakrensere. Problemer med sætnings-skader, der skyldes meget tunge køretøjer, der kører over rørene, kan også være en indikation på, at en TV inspektion af kloakken bør foretages for at sikre, at der ikke er sket yderligere skader, som kan føre til større problemer i fremtiden.

TV inspektionDet kan også være en god idé at udføre TV inspektion af kloakken, hvis man har købt en ældre bolig, hvor man er usikker på kvaliteten af kloaksystemet. En TV inspektion kan sikre, at man har styr på kloaksystemets tilstand, og om der potentielt kan være problemer med systemet i fremtiden.

At udføre en TV inspektion af kloakken kan virke som en stor omkostning på kort sigt, men på lang sigt kan det faktisk spare dig penge og begrænse skaderne på dit kloaksystem. Ved at have et klart billede af, hvor problemet sidder, kan eksperten finde den mest effektive løsning og dermed sikre, at dit kloaksystem ikke lider under langvarige problemer.

Se mere her https://vesthimmerlands-kloakservice.dk/tv-inspektion/.