Tre tips til at undgå oversvømmelser

18 August 2021
Steffen Hansen

editorial

Man ser det oftere og oftere. Store mængder regn er skyld i oversvømmelser hele vejen gennem Danmark. Kældre bliver fyldt, veje bliver blokeret og skaderne koster tusindvis af kroner at få fikset. Men hvordan kan du undgå oversvømmelserne, ved at forberede dig på dem? Vi giver her tre tips til at undgå oversvømmelser.

1) Rengør kloakken

Bor du på en grund med tendens til mange blade, eller andet der kan ryge i kloakken, så er det en god idé at få den ryddet ofte. Hvis dette ikke bliver gjort, så kan kloakken hurtigt blive stoppet af mængden af blade, og derved vil der højst sandsynligt komme oversvømmelser, hvis der kommer skybrud.

Hvis din kloak er stoppet, er det en god idé at bestille en slamsuger. Slamsugning er tilgængeligt landet over, så du kan få hjælp til slamsugning i Hjørring, Odense, Århus, København og mange andre danske byer.

2) Brug sandsække

Er der varslet store mængder regn, så kan du forberede dig ved at bruge sandsække. Sandsække kan bruges til at blokere døre, vinduer og andre steder, hvor vandet måske kan komme igennem. Med en sandsæk kan du altså holde vandet ude, så det ikke kommer ind og forårsager skader på dine ting. Sandsække kan købes færdiglavet, eller du kan lave dem med en sæk, hvori du fylder sand.

3) Få lavet et afløb

Har du et sted på din grund, som har tendens til ofte at have vand der samler sig, så kan det være en idé at få lagt et afløb ned. Med et afløb vil du kunne lede vandet væk fra stedet, og derved forhindre at det samler sig. På denne måde kan du derfor forhindre en mulig oversvømmelse, ved at få vandet væk fra din grund så hurtigt som muligt, uden du skal gøre noget manuelt efter afløbet er lavet.