Trænger dine gulve til lidt kærlighed?

09 February 2022
Steffen Pedersen

editorial

Ser dine gulve ud til at trænge til lidt kærlighed? De ser måske lidt matte eller falmede ud og kunne godt bruge en god rengøring. En god måde at genoprette deres glans på er, foruden regelmæssig rengøring, at give dem en god omgang gulvbehandling. Det kan gøres på mange forskellige måder, og det vil vi komme nærmere ind på i dette indlæg. Så læs med her, og bliv klogere på, hvordan du kan pleje dine gulve.

 

gulvafslibning på Fyn

 

Gulvafslibning

Gulvafslibning er et populært valg, da det er en mildere og knap så voldsom behandling til dine gulve. Her vil det øverste lag blive slebet ned, så alt snavs og skidt bliver fjernet fra gulvets overflade. Under det vil du kunne se noget gulv, der ser smukt og pænt ud. Hvis du overvejer gulvafslibning, så kan du læse mere om dine muligheder via linket her: https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-fyn/  

 

Gulvafhøvling

Denne gulvbehandlingsmetode er mere voldsom end gulvafslibning. Her vil en større procentdel af gulvet blive fjernet, og det kan derfor føre til, at man knækker gulvet. Det kan nemlig blive så tyndt, at det vil knække. Man anbefaler derfor kun denne metode til virkelig slidte gulve, eller hvis der er kommet noget maling på gulvet.

 

Gulvbehandling med sæbe eller lud

Hvis de to førnævnte behandlinger ikke er for dig, så kan du også prøve gulvbehandling med sæbe eller lud. Det kan have en lige så stor effekt på dit gulv som noget andet. Lud kan f.eks. lysne dit gulv, så hvis du har meget mørke gulve, så kan denne gulvbehandling være for dig. Sæbe kan også rense gulvet godt for skidt og snavs, der har synket ned i gulvet over tiden. Uanset hvilken metode du vælger, så er det vigtigt, du snakker med professionelle. Måske du skal være særlig opmærksom på nogle af tingene, før du går dig i kast med behandlingerne.