Tjekliste til bådturen

28 September 2020
Lykke Holzmann Søby

De fleste kyndige sejlere bruger en tjekliste af den ene eller den anden art for afrejse. Andre mennesker har muligvis en tjekliste, som de kun kigger på en enkelt gang om året. Men alle burde have en tjekliste over de ting, de har brug for at medbringe ombord, hver gang de trækker fra kajen?

Sikkerhedsudstyr

Sikkerhedsudstyr er naturligvis nummer et på tjeklisten og bør også være øverst på din. Dette inkluderer både kystvagt mandatudstyr samt andre genstande, du skal have lige ved hånden, uanset hvor eller hvornår du sejler.

Provianter til turen

Der er ingen tvivl om, at mad og drikke allerede er noget, du tænker på at tage med på hver udflugt, men når du sejler, er der også andre ting du skal medbringe.

Ekstra vand er altid vigtigt at have ved hånden, fordi det er let at blive dehydreret på varme sommerdage.

Det er også godt at have lidt frisk vandmelon, yoghurt eller appelsiner ombord, som både hydrerer og giver masser af energi.

Andre vigtige ting inkluderer solcreme og myggespray, som begge i høj grad kan øge dit komfortniveau ombord på en båd.

En kniv

Et af de mere almindelige problemer, der kan opstå på vandet, er at få noget i propellen. Reb, tang eller fiskesnøre kan vikles rundt om propellen og medføre at du ikke kan sejle videre. Hvis du ikke har en kniv til rådighed for at skære propellen fri, kan du ende med at skulle kontakte kystvagten og blive trukket i land.

Basalt rengøringsmateriale

Selvom du rydder op ved kajen eller derhjemme, skal der være bådsæbe, en blød klud og en skrubbebørste ombord. Ting som juice eller vin, madssauce eller fiskeblod er lige til at få af, hvis du straks fjerner det. Lad det ikke tørre i solen, for så kan det blive svært, hvis ikke umuligt, at skrubbe skidtet væk.

Et anker

Nogle mennesker har ikke et anker med, fordi de aldrig planlægger at forankre. Men det er dumt, fordi et anker ikke kun kan bruges ved et frokoststop. Det bør også betragtes som sikkerhedsudstyr. Hvis båden går i stykker og du har brug for at tilkalde hjælp, vil det være muligt at ankre din båd og gøre det lettere at finde dig.

Kort sagt, hav altid ovenstående bådudstyr med på din sejlads.