Tandlæge – hvornår har man tid til det?

13 December 2022
Anders Hansen

editorial

Mange danskere oplever at have svært ved at finde tiden til at gå til tandlæge. Det er ofte et spørgsmål om prioriteringer, da der også er andre ting, man gerne vil nå i løbet af ugen. Derfor kan det være en god ide at vide, hvornår en tandlæge har åbent, så man ikke behøver at tage fri fra arbejde eller foretage sig andet på helligdage og weekender.

De mest almindelige åbningstider for tandlægepraksis i Danmark er fra kl. 8.00 til 17.00, mandag til fredag. De fleste tandlæger tilbyder også aftaler til sent om aftenen, nogle gange op til kl. 21.00 eller senere. Det er vigtigt at være opmærksom på, at nogle tandlæger kan være lukket på helligdage som påske eller juledag.

Det anbefales også, at man regner med mindst 2 timer til et typisk tandlægebesøg. Dette giver tandlægen tid til at vurdere dine tænder og drøfte eventuelle nødvendige behandlingsmuligheder med dig. Hvis der er tale om komplekse behandlinger, skal du regne med mere tid i stolen, så sørg for at planlægge i overensstemmelse hermed.

tandlæge

Planlæg besøget hos tandlægen i god tid

For at udnytte din tid bedst muligt er det vigtigt at planlægge i forvejen og give dig selv nok tid til den behandling, du måtte have brug for.

 

Hvordan kommer man ud og hjem fra tandlægebesøget?

Offentlig transport er den mest bekvemme måde at komme til og fra tandlægen på. Mange tandlæger ligger tæt på bus- eller togstationer, hvilket gør det nemt for dig at komme dertil uden at skulle køre selv. Hvis det er nødvendigt, kan du også planlægge i forvejen og bestille en taxa til dagen for din aftale, hvis det er nødvendigt.

Hvis du har spørgsmål om, hvornår en tandlæge har åbent, eller hvor meget tid der skal bruges til et tandlægebesøg, skal du ikke tøve med at spørge din lokale praksis.