Skyder den dobbelte altandør over sig selv, eller åbnes den på midten?

04 July 2022
Anders Lundtang Hansen

Det her drejer sig ikke om, når man har at gøre med en dobbelt altandør, som man åbner indad og lukker retur samme vej, eller hvis man åbner den udad og ditto retur, når den skal lukkes, som man ser det med de fleste almindelige døre.

Det var også den slags dørmetoder, som man så, før der kom skydedøre til – og det er netop den slags, som vi skal se på her!

Med en skydedør ser det stadig lidt mere moderne ud, og man har mere plads at gøre godt med, da man ikke skal beregne den plads med, som døren vil optage, når man skal åbne eller lukke den, så man eventuelt kan være nødt til at møve sig igennem, når man skal ud eller ind.

Man kunne både få sådan en skydedør som en enkelt dør, men man kan også få den som en dobbeltudgave, og det er dén, som vi skal se nærmere på i resten af denne artikel.

Dubbel altandörr

Hvordan griber du lige den her dobbelte altandør an i dette tilfælde?

Som regel er det dog til at se, hvad man skal gøre, men det kan stadig drille, eller man har så travlt, at man ikke bemærker, hvordan man lige skal åbne den her dobbelte altandør.

For man prøver at finde ud af, om man skal åbne den på midten, så man skyder hver del til sin side, eller om man skal tage fat i den ene del, som der så skyder over den anden og eventuelt videre ind i væggen, så hele døren er gemt væk.

Som regel er det dog kun den ene del, man kører over den anden.

Hvis man er i tvivl, om man skal skyde døren over sig selv, eller man åbner den på midten, så kan man som regel regne det ud ved at kigge på, hvor håndtaget sidder, da det tit signalerer, i hvilken retning man skal åbne døren.