Skru ned for varmeregningen – ikke for varmen – med en varmepumpe

02 June 2020
Astrid Pedersen

editorial

Hvis du ønsker at spare penge på opvarmning af din bolig bør du kigge på din opvarmningsmetode. Er dit hus opvarmet ved hjælp af dyre elektriske varmeapparater eller via cirkulationsvand opvarmet af et gammelt udtjent fyr, vil der højst sandsynligt være penge at spare hvis du skifter varmekilden ud. Og i stedet for at købe et nyt fyr eller nye elradiatorer, kan du med fordel kigge i retning af de moderne varmepumper.

Hvorfor skal jeg skifte mit fyr eller mine elradiatorer ud med en varmepumpe?

Der er rigtig mange gode grunde til at investere i en varmepumpe. For det første er der mange penge at spare. En varmepumpe kan være op til fem gange så energi effektiv som de traditionelle opvarmnings metoder. Dette betyder at en varmepumpe kan udnytte den tilførte energi fem gange så effektivt som et slidt fyr eller en elradiator. Og dette vil i sagens natur kunne ses på din varmeregning.

For det andet er en varmepumpe, netop i kraft af sin høje energi effektivitet, det mest klima og miljø venlige alternativ til et fyr eller en elektrisk radiator. Du vil således yde et storslået bidrag til den grønne omstilling hvis du vælger at lade dit hjem opvarme ved hjælp af en varmepumpe.

Samtidig får du et klækkeligt offentligt tilskud til indkøb og montering af en varmepumpe, hvilket betyder at din nye varmepumpe har tjent sig selv ind endnu hurtigere. Og for det tredje er en luft til vand varmepumpe mere driftsikker end et fyr, og skal ikke konstant renses eller repareres – eller have påfyldt nyt brændstof. Din luft til luft varmepumpe har tilmed den store fordel, at den kan “vendes” og bruges som air condition anlæg i de varme sommermåneder.

Du kan læse meget mere om de mange fordele ved en varmepumpe på gramenergi.dk