Skal børnene lære at lave mad? Pandekager er et godt sted at starte

14 March 2019
Emilie Jacobsen

editorial

Hvis dine børn snart er gamle nok til at lære at begå sig i et køkken, er det en god ide, at du starter med nogle nemme og simple retter. Gerne nogle, hvor de vil have lyst til at spise resultatet, selvom det går galt. En af de virkelig smarte former for retter at få dem til at lave er pandekager. Det er supernemt at blande de forskellige ingredienser sammen, samtidig lærer de meget af at skulle slå ægget ud på den rigtige måde og at skulle veje de forskellige ingredienser af. 

Derefter skal de på panden, og der handler det dels om, at børnene lærer at se på, hvornår pandekagerne er klar til at blive vendt, og dels selvfølgelig, at de lærer, hvordan de skal vende dem. Som voksen, der har lavet pandekager hundredevis af gange, er det ikke noget, som du tænker over, men når du er et barn, kræver det noget øvelse. Selv hvis pandekagen klapper sammen, smager den dog godt – og dine børn vil helt sikkert gerne spise dem. 

Du har sikkert selv lært at lave mad ved at se i en kogebog, hvilke ingredienser du skulle bruge, og hvordan du skulle tilberede retten. Det er dog ikke den virkelig, som kommer til at være dine børns. For dem vil det være langt mere naturligt, at de slår en opskrift op på nettet, når de skal lære at lave mad. Derfor er det en god ide, at du tager udgangspunkt i det, når du skal lære dem at lave pandekager. 

En af de kogebøger, som det er en god ide for dig at se på, er dk-kogebogen.dk. Den er supersmart, og det er nemt for dine børn at finde frem til de opskrifter, som de skal bruge. Det er med til at gøre, at det ikke kommer til at tage lang tid. Hvis I vil snyde, kan I finde opskriften på pandekager her https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/31044/pandekager-gammeldags