Sådan passer du på dit trægulv

26 February 2022
Steffen Pedersen

editorial

Har dit trægulv brug for en makeover? Det er vigtigt at passe godt på sit trægulv, og beskytte det mod skader og ridser. Der findes mange måder, du kan beskytte dit trægulv på. Hvis du endnu ikke ved, hvordan du kan passe ekstra godt på dit trægulv, så har vi fundet tre gode råd frem til dig, så du kan gå i gang med at tage dig af dit trægulv. Hvis det lyder som noget for dig, så kan du læse med i artiklen. 

gulvafslibning på Fyn

Gulvslibning

Hvis dit trægulv allerede bære præg af skader og skrammer, så kan det være at det trænger til en god omgang gulvslibning. Gulvslibning fungerer således, at det øverste lag af dit trægulv slibes ned, så gulvet kan få en pæn og glat overflade igen. Du kan selv slibe dit gulv, men det kræver de rette værktøjer og teknikker, hvis du skal have et pænt resultat. Du kan også hyre en gulvsliber, der er erfaren og kender til alle teknikkerne. Dermed kan du være helt sikker på, at dit gulv bliver pænt og lige efter slibning. 

Behandling

Når gulvet er slebet, er det en god ide at behandle det. Dermed beskytter du gulvet fra skader og snavs. Du kan vælge at behandle dit trægulv med olie, voks eller lak. Hvis du gerne vil vide, hvilken behandling der er bedst til dit gulv, så kan du spørge et gulvfirma ad. 

Hyppig rengøring

Det er også vigtigt, at du hele tiden sørger for, at passe så godt på dit gulv som muligt. Dette gør du blandt andet ved at sørge for at rengøre dit gulv. Det er en god ide at vaske dit gulv i hvert fald en gang om ugen. Sørg også for at fjerne snavs og skidt fra gulvet, hvis du skulle komme til at spilde noget på gulvet.