Sådan kan en bobehandling foregå efter et dødsfald

16 September 2020
Emilie Jacobsen

editorial

Et dødsfald medfører ikke bare sorg og fortvivlelse. Det medfører også en masse praktiske gøremål, når den afdødes bo skal gøres op. Det er for eksempel i forhold til, hvordan arven skal fordeles efterfølgende. 

Som arvinger har I mulighed for at lade bobehandlingen foregå på to måder. I kan enten tage jer af så meget som muligt selv, eller I kan vælge at få en bobestyrer til at hjælpe jer.

Vælger I at stå for det hele selv, skal I blandt andet selv sende opgørelser til skifteretten og Skat, så de kan få et overblik over den afdødes formue. Hvis I vælger en bobestyrer, er det vedkommende, der sørger for, at det bliver gjort. 

Det handler derfor i høj grad om, hvor nemt I gerne selv vil have det. Det er klart, at det er billigere, hvis I selv står for det, men hvis I ikke har erfaring med at håndtere juridiske og økonomiske dokumenter, kan det være bedre, at I får nogle andre til at gøre det. 

Bor I i Nykøbing Falster eller omegn, kan I for eksempel få firmaet kroman-nielsen.dk til at hjælpe jer. Det er et advokatfirma, der har stor erfaring med bobehandlinger og derfor kan hjælpe jer, lige meget om I ønsker et privat skifte eller at have en bobestyrer. De sørger for, at alt kommer til at foregå på rigtig vis, så alle får det, som de skal i forhold til loven. Det kan være virkelig rart for jer at vide, at der er styr på det hele. 

Det kan tit være svært for dig at beslutte dig for, om noget er det rigtige for dig, før du har talt med de folk, der står bag. Derfor har du altid mulighed for at kontakte kroman-nielsen.dk for at høre om deres tilgang til det og fornemme, om det er et firma, du gerne vil arbejde sammen med. Det kan du gøre på http://www.kromann-nielsen.com/fagomrader/dodsbobehandling