Sådan kan du montere dine lamper

18 April 2022
Steffen Petersen

editorial

Der findes mange forskellige måder hvorpå man kan montere sine lamper. Det hele handler om, hvad man synes er pænest, og hvad funktionen af lampen skal være. I dette indlæg vil vi komme ind på nogle forskellige måder du kan montere forskellige typer lamper på, og hvorfor de forskellige muligheder kan være gode. Find inspiration herunder.

minicontainer

Monter en lampe som et spot

Det er blevet meget populært i køkkener og køkkenalrum at montere lamper som spots i loftet. Når man gør dette, så laver man et lille hul i loftet, som passer til størrelsen på det indbygningsspot der skal monteres der. Typisk monterer man flere spots i lokalet, så de lyser det hele op, selvom de lyser meget nedad.

Der findes mange forskellige typer pærer man kan bruge til spots, og derfor kan man helt selv vurdere hvordan lyset i rummet skal være, om det skal være varmt eller meget lyst.

Brug lysstofrør

Hvis du ønsker at have en nem måde at få meget lys på, så kan lysstofrør være en god løsning. De kræver blot, at man køber en lampe, som er lavet til lysstofrør, og herefter bruger dem deri. Lysstofrør er perfekte til rum, hvor man ikke ønsker at udlede for meget varm, eller hvis man blot ønsker en let måde at lyse rummet op på.

Brug traditionelle loftlamper

I en stue eller spisestue, så er det meget normalt, at man bruger en traditionel loftlampe. Med denne, så kan man nemlig nemt og hurtigt montere en lampe, som lyser det område op som man ønsker. For at gøre en loftlampe speciel, så kan man bruge en pære, som kan justeres i varmen, eller eventuelt finde noget, udleder et hyggeligt lys fremfor et meget skarpt lys.

Mulighederne med loftlamper begrænses kun af typen af pærer man kan bruge, og her er mulighederne næsten uendelige.