Sådan her undgår du ødelagte træterrasser

02 November 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Nu tror du sikkert, at vi skal til at tale om, hvordan du som en anden TV-tømmermand skal huske at bruge lindolie til din træ terrasse, tjekke efter knaster, undersøge for mider og biller og generelt være en rigtig håndværker for at kunne sørge for, at din terrasse af træ kan holde sig, når den bliver brugt, og når det er uden for sæson.

Men det er sådan set ikke vores hovedfokus i den her artikel, for der findes en hel masse guides ude på nettet til, hvordan du vedligeholder din træterrasse bedst muligt, men hvis du virkelig er på bar bund eller skal have det gjort grundigt nok, så anbefaler vi på det kraftigste, at du lader en professionel om det.

Der er dog en del andre helt almindelige hverdagsting, som du kan gøre, mens terrassen bliver benyttet, som gør, at den kan holde sig i lang tid, og det er noget af det, vi vil komme ind på her.

Lad være med at stampe på den for hårdt, da det både kan give overfladiske skrammer, men det kan også ødelægge underbygningen af den, selvom man ikke kan se det.

Forsøg også at undgå at tabe drikke ned på træet, specielt hvis det er sukkerholdige drikke, da det kan trænge ind i træet og ødelægge det. Forsøg ellers at fjerne det hurtigst muligt, lad ikke regnen tage sig af det.

Børnene skal heller ikke spille bold eller lege for voldsomt på terrassen, for den vil ikke kunne holde til, at der bliver sparket bolde på den, eller at man klatrer på den.

På den måde undgå man også, at boldene eller andre flyvende projektiler ender med at ramme nogle vinduer i huset og ødelægge dem.

Når alle de her ting er sagt, så skal man heller ikke være for emsig med ens terrasse af træ, for den er trods alt også bygget til at blive brugt.