Sådan får du mere ud af dine gamle gulve

26 February 2022
Steffen Pedersen

editorial

Har du gamle gulve, der har set bedre dage? Gulve kræver konstant pleje og vedligeholdelse, hvis de skal se ud som de engang har gjort. Hvis de har været ude for en masse slid og hård behandling, så kan det ende med, at de bliver slidte og kommer til at se brugte ud. Hvis du mangler nogle idéer til, hvordan du kan ændre dine gamle gulve, så kan du læse med i dette indlæg.

 

gulvafslibning på Fyn

 

Gulvafslibning og efterbehandling

En af de bedste måder at få mere ud af dine gamle gulve på, er at slibe dem ned, og efterbehandle dem. Det vil få dem til at se nye ud igen og vil også beskytte dem mod yderligere skader. Hvis du ikke er sikker på, om du skal slibe og efterbehandle dine gulve, er der nogle ting du skal overveje. Hvis dine gulve er i dårlig stand, er det sandsynligvis ikke værd at slibe dem ned og efterbehandle dem. Det er billigere og nemmere bare at udskifte dem. Herudover er det ikke alle gulvtyper, der kan slibes ned og efterbehandles. Kontakt en professionel for at se, om din type gulvbelægning kan efterbehandles.

Læs mere om gulvafslibning via linket her: https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-fyn/ 

 

Gulvafhøvling

Der er også en lidt grovere metode, som du kan benytte dig af. Hvis dit gulv er lavet af træ eller en anden type materiale, der kan klare grovere metoder, kan du overveje det. Ved at høvle gulvene fjerner du alle overfladebehandlinger og giver dem et nyt udseende. Hvis det gøres korrekt, vil denne proces ikke skade gulvet overhovedet. Denne metode bør kun anvendes på ældre typer af gulve, og på gulv, der ikke er for tynd. Ellers kan gulvet ende med at knække, da gulvafhøvling er meget voldsom. Før du overvejer denne metode, så bør du kontakte din lokale gulvlægger, om det er relevant for dine gulve. Hvis han/hun vurderer, at det godt vil kunne klare det, så kan du overveje gulvafhøvling.