Sådan dækker du bedst af, når du maler

11 December 2020
Maya Hindsberg

editorial

Du vil helst gerne undgå malerpletter, når du skal til at male din lejlighed. Det ser ikke ligefrem kønt ud, og for at undgå dem skal du til at lære, hvordan du bedst dækker gulv, fodpaneler, møbler osv. af. Det er nemlig vigtigt, at du bruger tid på at dække ordentligt af, uanset om du maler vægge eller lofter, da du ellers risikerer malersprøjt.

Du vil også gerne vide, hvordan du fjerner malerpletter, skulle uheldet være ude. Der er tricket at tørre dem op, så hurtigt så muligt. Så læs med her, hvis du gerne vil lære alt dette.

 

Afdækning af gulve

Hvis du har et trægulv eller en anden type af fast gulv, så kan du tape tykt pap eller karton sammen, så det bliver et stort stykke. Derefter kan du ligge det på gulvet og sætte det fast langs kanterne med malertape. Du kan også bruge plastolie, men det suger ikke malingen op på samme måde, og det bliver derfor mere beskidt. Hvis du har tæpper, er du nødt til at bruge nåle eller afdækningsfilt, som har plast på bagsiden. Filten vil suge malingen op for dig. 

Du kan enten dække hele gulvet af, eller flytte din afdækning som du maler. Nogle bruger også gamle håndklæder, som de så kan flytte under processen.

Dæk møbler og paneler mm. 

Du vil så godt som muligt gerne fjerne møbler og lignende fra rummet. Det er dog ikke altid muligt. Hvis ikke det er muligt at flytte de store møbler, kan du stille dem ind i midten af rummet og dække dem af med plast. Du gør det samme med lamper, radiatorer mm.

Til fodpaneler, håndtag og stikkontakter bruger du malertape. Det er især vigtigt, hvis du ikke er så sikker på hånden. Du skal bruge så bred en malertape som muligt, og bruge så lange stykker af tape, som muligt. Tag det derudover af så hurtigt så muligt, så det ikke brænder sig fast.