Professionel gulvafhøvling i rige ved faglært gulvmand

06 May 2019
Astrid Pedersen

editorial

Har du netop købt ny bolig, og har du været så heldig at opdage et sundt og intakt trægulv gemt under gulvets linoleum belægning? Så er du sikkert interesseret i at få dette til at fremstå så smukt og ensartet i overfladen som overhovedet muligt.

Træ er langt at foretrække som gulvbelægning frem for linoleum, hvis man altså har den fornødne tid til at passe og pleje træværket. Et lækkert trægulv er et stort aktiv for en hvilken som helst bolig – uanset om du bor i hus eller lejlighed, vil et intakt trægulv gøre boligen mere værd.

Kan trægulvet tåle en gulvafhøvling?

Dit nyfundne trægulv skal dog behandles professionelt, førend det kommer til at fremstå fra sin bedste side. Et trægulv, som har været gemt væk under linoleum i årevis, har med stor sandsynlighed ikke den smukkeste overflade. Rester af den lim, som bandt linoleummet fast til gulvets brædder, planker eller parketter, vil sidde fast i træværkets overflade – og lader sig ikke fjerne ved hverken almindelig gulvvask eller ved en gulvafslibning. Her skal en gulvafhøvling til, som samtidig vil fjerne diverse buler og skævheder samt udligne eventuelle niveauforskelle i gulvet.

Du bør tage en professionel gulvmand med på råd, når dit gulv skal afhøvles. En faglært håndværker har de bedste forudsætninger for at kunne vurdere, hvorvidt gulvet tåler en gulvafhøvling – eller om du er bedst tjent med at lægge linoleummet på igen. Hvis du ikke følger gulvmandens anvisninger, kan du risikere at anrette så stor skade på træværket, at gulvet knækker. Og så er du faktisk nødt til at kassere det.

Find din håndværker online

Er dit gulv egnet til en gulvafhøvling, vil denne bedst kunne udføres af en erfaren gulvmand. Når du vælger at lade gkservice.dk forestå din gulvafhøvling, får du samtidig en gulvafslibning og en beskyttende efterbehandling med i købet.

Læs mere på gkservice.dk