Ønsker du masser af lys i boligen? Vælg et fastkarmsvindue

12 October 2021
Emilie Jacobsen

Vil du have et stort vinduesparti, for eksempel ud mod din have, er det et fastkarmsvindue, du skal gå med. Fastkarmsvindue betyder, at du ikke kan åbne vinduet, men det vil netop kunne give meget lys, for eksempel er det oplagt som et vindue, der går fra gulv til loft. 

Et af de steder, hvor du kan finde mange forskellige former for fastkarmsvinduer, er på webshoppen klarvinduer.dk. Du kan vælge vinduer helt uden sprosser, eller du kan vælge vinduer med sprosser, hvor vinduet altså er opdelt. Hvilket du vælger, bør selvfølgelig blandt andet afhænge af, hvad der vil passe til din bolig. 

Du kan finde vinduer i standardmål, og hvis de passer til din bolig, kan du selvfølgelig bare gå med dem. Du kan dog også sagtens bestille vinduer i de mål, der passer til din bolig. Det gør det meget fleksibelt for dig at købe vinduer hos klarvinduer.dk. Læs mere her

Kombiner fastkarmsvinduer med andre vinduer 

Det er selvfølgelig ikke praktisk for dig, at du har et helt rum med fastkarmsvinduer, der ikke kan åbnes. Du er selvfølgelig nødt til at have nogle vinduer i rummet, der kan det. Derfor er det oplagt for dig, at du kombinerer dine fastkarmsvinduer med andre former for vinduer. På den måde kan du få den maksimale effekt af at få masser af sol ind gennem fastkarmsvinduerne og så have et andet vindue, som du kan få frisk luft igennem. 

Du kan selvfølgelig også vælge at kombinere dine fastkarmsvinduer med en terrassedør. På den måde kan du åbne den, når du gerne vil have lidt mere luft ind i boligen. Det er særligt praktisk i stuen, hvor du gerne vil have masser af lys og udsigt over haven, samtidig med at du selvfølgelig gerne vil kunne gå lige ud i den. Derfor er det oplagt at gøre det.