Nye vinduer holder ikke kun på varmen

01 November 2021
Steffen Petersen

En af de store grunde til, at man typisk får udskiftet sine vinduer, det er for at holde på varmen. Simpelthen få skudt sin varmeregning så langt i bund som muligt, blot ved at udskifte nogle vinduer, som kan holde bedre på den. Men hvad kan vinduer mere end blot holde på varmen? Det kommer vi ind på i dette indlæg.

De hjælper på husets udtryk

Vinduer er uundgåelige i huse, og de er til at se både indefra og udefra. Derfor er det væsentligt, at man har nogle vinduer, som passer til den stil man gerne vil have, og som man gerne vil have ens hus skal udtrykke. Til at hjælpe med dette, så findes der et væld af forskellige typer vinduer med forskellige designs. En af de mest populære designs i Danmark er det man kalder et dannebrogsvindue. Det har fået navnet, fordi standardmodellen ligner det danske flag med den måde glasset er op.

Det kan være, at du har set dannebrogsvinduer før, men blot ikke var klar over det var det de hed. Hvis du har set vinduer, hvor der øverst har været et lille vindue og nederst har været et vindue som svarer til omtrent 2 af det øverste vindue slået sammen, så har du set et dannebrogsvindue. Hvis du fortsat ikke er klar over hvad det er, så kan du læse mere om dem her: https://klarvinduer.dk/vinduer/dannebrogsvinduer

Vinduer kan holde de nysgerrige ude

Hvis man gerne vil leve privat, så er det i dag muligt at få vinduer, hvor der er indbygget sløring. Det kan være sløring som på et badeværelse, hvor man kan se en silhouette, men det kan også være vinduer, hvor det blot ikke er muligt at se ind udefra. Hvilken løsning man foretrækker er helt op til en selv, men vi vil anbefale, at man bruger den type, hvor man ikke kan se ind udefra.