Man bliver genganger via et vikarbureau

08 June 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er nok en del, der bruger et vikarbureau til at komme videre i tilværelsen som en slags platform til at lande sig et job.

Det er dog ikke altid, at man lige sikrer sig den tjans i første forsøg, når man er ude som vikar, for selvom man håber på, at der bare er god kemi, der føles som kærlighed ved første blik, så skal man lige se hinanden ad.

Man skal jo også selv mærke efter, som når man leder efter et almindeligt arbejde, om det egentlig er et sted, man gider være, for godt nok mangler man et arbejde, og man vil gerne tjene ens egne penge, men det er jo ikke værd at være et sted, hvor man ikke bryder sig om at arbejde.

Sådan sker det jo mange gange ved jobsamtaler og lignende, at man indirekte tigger og beder om at blive ansat – men det er jo en snak, der skal gå begge veje, hvor man gerne må spørge om, hvad man får ud af at være dette sted.

vikarbureau

Man oplever de samme ting fra et vikarbureau

Forhåbentligt er den arbejdsplads jo også interesseret i lige DIG at have ansat og ikke bare anonym arbejdskraft, hvor man skal opleve, at du gerne vil være der, for ellers forsvinder du nok hurtigt igen.

Det er af samme grund, at man nogle gange har en prøvetid, og sådan kan man også lidt opleve det, når man arbejder som vikar, at man prøver sig af flere gange det samme sted, så begge parter kan mærke, om der er et match.

Desuden er det jo så en fordel, hvis man ender med at blive ansat, at man allerede kender rutinerne, arbejdsformene og værktøjet til, hvordan man gør tingene hos dem, så man ikke derefter skal hen at sættes ind i det.