Leasing eller ej?

01 September 2021
Steffen Hansen

editorial

Biler er forfærdeligt dyre i Danmark i forhold til andre steder i verden. Derfor kan det være, at du har overvejet, om du skal lease din næste bil. Ved at lease en bil slipper du for, at betale det store beløb, som en bil kan koste at købe. Dog skal du betale penge hver måned, som potentielt er højere end beløbet du skulle afdrage med. Så hvad skal du vælge? Lær mere her i indlægget.

Køb en bil

Som udgangspunkt, så anbefales det, at man køber sin bil, hvis den koster mindre end 500.000kr fra ny. Dette skyldes, at det bedst kan betale sig rent økonomisk i forhold til værdien den taber over tid, og hvad det koster at have den. Hvis bilen koster over 500.000kr fra ny, så kan det være man skal kigge ind i at lease i stedet for at købe.

Leasing

Leasing kan som udgangspunkt kun betale sig, hvis man vil lease en bil der koster mere end 500.000kr fra ny pris. Der er dog også nogle andre tidspunkter, hvor det godt kan betale sig. Hvis man f.eks. skal have en bil gennem, sit arbejde, så kan det ofte bedre betale sig for arbejdspladsen at korttidslease bilen. Derved sætter de sig ikke økonomisk tungt i op til 7 år. Det kan også betale sig at lease, hvis man ikke ønsker at skulle tænke over alle de udgifter det kan medføre at have bil. Hvis man privatleaser en bil, så er reparationer, nye dæk osv. nemlig oftest med i aftalen. Vi anbefaler dog altid, at man læser sin aftale igennem, inden man skriver under, så man ikke siger ja til noget, som man troede var anderledes.

Konklusion

Der er altså fordele og ulemper ved begge ting, men som udgangspunkt skal man kigge på økonomien, når man overvejer at lease. Hvis du er i tvivl, så anbefaler vi, at du tager fat i et leasingselskab, som kan lave beregningerne for dig.