Lær at passe på dit trægulv

08 February 2022
Steffen Pedersen

editorial

Trægulve kan være fantastisk smukke, men hvis man ikke vedligeholder dem korrekt, så bliver de hurtigt grimme. Derfor har vi fundet nogle tips til, hvordan du kan passe på dine trægulve, uden alt for meget bøvl. Hvis du vil lære mere, så læs med herunder.

Du kan shine dine gulve op med en slibning

En af de fedeste ting ved at have et trægulv, det må nok være, at man hurtigt kan shine det op ved at få det slebet. Når man får et trægulv slebet, så fjerner man det øverste lag på gulvet, så man får helt nyt og flot træ frem. Derfor kan man altså få fjernet små ridser, skavanker eller måske endda pletter, blot ved at give det en gulvslibning.

gulvafslibning på Fyn

Husk at bruge lak

Det er nemt at passe på sine trægulve, hvis man gerne vil sikre sig, at de ikke bliver ødelagt hurtigt. Man kan nemlig give dem en omgang klar lak, som laver et beskyttende lag på gulvet. Et lag der gør, at alle mindre hakker, pletter og ridser ikke kommer ned i selve træet, men faktisk kun bliver i overfladen, som nu er et lag lak.

Når man får lak på, så er det vigtigt, at man er sikker på, at det er det man gerne vil. Hvis man vil fjerne lakken efterfølgende, så skal man nemlig som udgangspunt have fat i en professionel, som kan hjælpe med at slibe lakken af igen. Dette kan hurtigt koste en del, hvis man har en stor overflade.

Vask dit gulv ofte

Trægulve skal ligesom andre gulve vaskes ofte. Det skal de, for at man kan fjerne skidt og andet, men også fordi, hvis de ikke er behandlet med lak, så kan man give dem et naturligt beskyttende lag. Det gør man ved at vaske dem med brun sæbe, som så kan trænge ned i træet, og derved beskytte det let.