Køb smukke øreringe til fest og hverdagsbrug

15 juni 2020
Lotte Hindsberg

En af de mest populære former for smykker er øreringe. Det er et smykke der kan bruges til daglig og til fest. Det kan være en lille ørering der blot understreger halsen og øret eller det kan være nogle store og tunge øreringe. Om man er til det ene eller andet eller skifter lidt alt efter anledning og tøjvalg er underordnet. 

De fleste har dog det krav at det skal være ægte sølv eller guld der stikkes ind i øret. Der med ikke sagt at smykket som sådan skal være ægte, men det er for at undgå at få nikkelallergi. Det er i dag ulovligt i Danmark at producere smykker med nikkel. 

De populære diamantøreringe

Både mænd og kvinder er glade for diamantøreringe. Blandt mænd især efter at David Beckham begyndte at gå med en stor diamant i det ene øre.

Kvinders valg af diamantøreringe er ofte lidt mindre diskrete og de har typisk også en ørering i hvert øre.

Diamanter er sammen med perler noget at det mest populære i øreringe og de kan både bruges til hverdag og til fest. 

Både diamanter og perler har det tilfældes at de har været kendt i årtusinder og er omgivet af stor mystik og glamour. Samtidig er det med store omkostninger at de hentes. Perlerne fra havets dyb og ofte af fattige dykkere der ødelægger deres lunger og trommehinder når de dykker.

Diamanterne hentes op fra jordens indre fra kæmpestore miner og det er sket at en mine er brast sammen med store konsekvenser for de arbejdere der har været i minen. 

Den største diamant er blevet findet i Sydafrika og den var på hele 3106 carat. Til sammenligning er diamanter på over 1 carat både store og meget sjældne. De diamanter der typisk bruges i ringe eller øreringe er på 0,1 og 0,2 carat.