Kan man genanvende spildt maling?

15 November 2022
Anders Hansen

editorial

Maling er et af de materialer, som oftest bliver brugt i håndværksfag. Det kan være svært at vide, hvordan man maler korrekt, og det kan være endnu sværere at vide, hvad man skal gøre med spildt maling. I denne artikel vil vi forsøge at give dig et overblik over malerarbejde og fortælle dig, hvordan du genanvender spildt maling.

Når du skal male, er der nogle få ting, du skal huske på. Først og fremmest skal du altid sørge for, at du arbejder i et godt ventileret område. Dette er især vigtigt, hvis du bruger oliebaseret maling, da den kan frigive skadelige dampe i luften.

En anden ting, du skal huske på, er, at maling kan være meget snavset. For at undgå at lave rod bør du altid bruge en klud eller en avis til at opsamle eventuelle dryp eller spild. Og hvis du skulle komme til at spilde maling, skal du ikke være bekymret – den kan faktisk genbruges!

maler fredensborg

Hvis du vil genbruge din spildte maling, skal du først lade den tørre helt. Når den er tør, kan du enten smide den ud eller genbruge det.

Hvis du vil genbruge din maling, skal du bringe den til et særligt genbrugscenter. Disse centre har ofte særlige maskiner, der kan skille malingen fra beholderen. Når malingen er adskilt, kan den genbruges til ny maling eller andre produkter.

Så hvis du spilder maling, skal du ikke gå i panik! Du kan stadig bruge den – du skal bare sørge for at genbruge den korrekt.

 

Hvad gør man med overskydende maling?

 

Hvis du har maling til overs, kan du gøre et par ting med den. Du kan:

– Giv det væk til nogen, der kan bruge det

– Bruge den til at lave din egen kunst

– Dem den til en anden god gang

 

Hvis du beslutter dig for at give din overskydende maling væk, skal du sørge for, at du giver den til nogen, der vil bruge den. Du kan f.eks. donere den til en skole eller en lokal velgørenhedsorganisation. Eller du kan sælge den på et loppemarked eller på nettet.

Hvis du ønsker at beholde din overskydende maling, kan du bruge den til at lave din egen kunst. Det er en god måde at genbruge gammel maling på og lave den om til noget nyt.