Kan det virkelig lade sig gøre at få rentefri lån?

11 February 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Tro det eller ej, men det er faktisk ikke utopi at anskaffe sig et rentefri lån, og det gælder sådan set også, selvom du måske ikke låner pengene af nogle private personer som familie eller venner, der gerne vil låne dem ud uden medfølgende renter.

For ret beset når man kigger det efter i bedene, så giver det jo mest mening, at man betaler det tilbage, som man har lånt, og ikke mere – hvorfor skulle man betale mere?

Det gør man hos bankerne, og det er der en simpel grund til, som vi nok skal spare dig en historisk forklaring på: bankerne tjener – meget forenklet – penge på deres kunder ved at tilbyde lån mod renter.

Nogle lån er så til investeringer, og der lånes også penge ud til andre med forventning om, at disse penge skal vokse; det er grunden til, at bankeksperter får en god lån: de skal være gode til at investere og samtidig bedømme, hvilke kunder man kan tilbyde lån, så man kan være sikker på at få pengene igen – samt renterne.

Som sagt er dette meget forsimplet, og der er mange andre parametre ved dette, men i sin helhed er dette grundessensen ved lånemetoder fra banken – omvendt giver bankerne jo også dig penge for at have dine penge stående hos dem. Når du vel at mærke har kontoen i plus.

Så møder man op i banken med tanke på “lån penge” som ens mission at få ud af det bankmøde, men man kan så risikere et nej eller et lån til en høj rente.

Specielt på nettet kan man risikere at støde på lån, hvor der er en høj rente, eller hvor renten stiger gevaldigt, hvis man er for længe om at betale det tilbage.

Men det modsatte kan også lade sig gøre, at man kan få et lån uden renter på nettet.