Installation af robotplæneklipper – hvordan og hvorledes?

30 July 2020
Anders Lundtang Hansen
image

editorial

Før du kommer til det punkt på listen, der hedder “installation af robotplæneklipper“, så er der lige nogle punkter, som der kommer forud for dette, som vi vil komme ind på her.

Men vi kan da godt lige hurtigt forklare dig, hvordan man gør den slags i korte vendinger: Du skal have din robotplæneklipper, så skal du sætte dens ladestation op, hvor den finder hjem til at lade sig op, når den er ved at løbe tør for strøm.

Når du har udvalgt det sted, hvor den skal klippe græs, så skal man sætte et afgrænsningshegn op, som netop i navnets betydning er med til at gøre, at plæneklipperen ved, hvor den skal holde sig til at klippe græs, så den ikke stikker af til naboen eller færder videre alene.

Det rent praktiske med, hvordan man gør den slags helt ned i specifikationer, kan du læse dig til på den givne robotplæneklipperm du vælger at anskaffe dig; du kan få en vejledning af sælgeren, eller en tekniker kan vise dig, hvordan du skal gøre – måske kan du ligefrem få en anden til at gøre det for dig.

Men netop før da skal du have valgt dig en robotplæneklipper, der passer til dig.

Det kræver nok lidt indstilling til at starte med, at man ved, at man skal overlade ens græsplæne eller græsplæner til en maskine, der så skal passe sig selv. Man er jo ellers vant til at have kontrollen, bestemme tempoet og mønsteret, man slår græsset i.

Men husk på, at dette ikke ændrer sig som sådan: Du har stadig kontrollen og kan vælge at gå tilbage til den gamle måde at slå græs på, hvis du vil.

Ellers er det noget med, at du skal finde dig en robotplæneklipper, der passer i dit budget, men gå ikke efter det æstetiske, da det er det praktiske, der er det vigtigste her.