Hvorfor ventilation er godt for din bygning

04 October 2021
Steffen Hansen

editorial

Hvis du skal i gang med at bygge hus eller en anden type bolig, så er det vigtigt du sikrer, at huset får god ventilation. Hvad der menes med dette, kan du få svaret på i dette indlæg. Vi vil nemlig komme omkring, hvorfor ventilation er vigtigt for din bygning og det indeklima du har inde i selve bygningen.

Læs med her og bliv klogere på området.

1. Din bygning skal kunne ånde

De fleste nyere bygninger i dag bliver bygget til at være lufttætte. Det er vigtigt, fordi ellers kan dit hus hurtigt stå og få flere fugtskader. Dog skal de også kunne “ånde” så at sige. Det er lidt af en oxymoron.  Men hvis luften. der kommer indefra ikke får lov til at komme ud, så kan det risikere at skabe et dårligt indeklima for dig og din familie.

2. Dårligt indeklima

Dårligt indeklima kan føre til fugtskader eller i værste fald skimmelsvamp, hvis der ikke er ordentlig udluftning. Du skal derfor have gang i god udluftning, som heller ikke tager overhånd. Man anbefaler, at der skal luftes ud i hjemmet 2-3 gange i løbet af dagen. Du kan gøre det til en god vane med at få åbnet vinduerne om morgenen, så alle de husstøvmider, der har samlet sig i dit soveværelse over natten, får lov til at komme ud. 

3. Investér i ventilation

Du kan komme i bugt med dårligt indeklima eller potentielle fugtskaber med at få installeret et godt ventilationssystem. Du kan finde ventilation med varmegenvinding, som sikrer du får et hjem, der er velbalanceret i dens luftkvalitet. Du skal have installeret et ventilationsanlæg, hvor der kan tilføres frisk luft ind i dit hjem, så du ikke kan risikere at få skimmelsvamp i dit hjem. 

Hos billigfilter.dk kan du finde filtre, der sikrer du får det korrekte filter til dit system. Du kan finde det via dette link: https://www.billigfilter.dk/shop/ventilationsfilter/dantherm-filter/