Hvorfor du bør overveje gulvafslibning

09 February 2022
Steffen Pedersen

editorial

Når det er tid til at give dine gulve et nyt look, kan du overveje at slibe gulvet som en af dine muligheder. Gulvafslibning er en proces, hvor man fjerner det øverste lag af gulvbelægningen. Det fjerner den underliggende overflade, som derefter kan behandle med noget olie eller en anden form for gulvbehandling. Gulvafslibning kan være en fantastisk måde at puste nyt liv i dine gulve på. Læs mere i dette indlæg om, hvorfor gulvafslibning er en god idé for dig.

 

gulvafslibning på Fyn

 

Det er overkommeligt

Gulvafslibning er ofte mere overkommeligt end andre gulvbelægningsmuligheder, f.eks. udskiftning eller efterbehandling. Ud over at være billigere tager det ikke så meget tid at afpudse gulve som andre processer. I stedet for at skulle vente på, at dine gulve tørrer efter påføring af en forsegling eller olie, som det er nødvendigt med nogle andre former for behandling, så kan gulvafslibning gøres relativt hurtigt.

 

Det er alsidigt

Gulvafslibning kan bruges på en række forskellige gulve. Uanset om det er gulve ude på din terrasse, trapper eller gulve i hjemmet, så kan denne proces være en effektiv måde at forny gulvets udseende på. Hvis du ønsker en finish med glans eller mat kan slibning også give disse muligheder. Du kan kontakte forskellige gulvfirmaer, der kan tilbyde denne behandling for dig. Nogle lejer deres egen gulvsliber, men hvis du vil have et tilfredsstillende resultat, bør du overlade det til professionelle. De har god erfaring med produceren.

 

Det giver beskyttelse

Fjernelse af flere lag maling eller tidligere gulvbehandlinger kan klares gennem gulvafslibning. Hvis du har spildt noget maling eller noget andet væske, der har absorberet sig ned i træet, så kan du få det fjernet gennem gulvafslibning. Det er med til at beskytte det eksisterende gulv endnu mere. Det giver det mere styrke og gør det samtidigt også mere slidstærkt.