Hvorfor du bør få slebet dit trægulv

08 February 2022
Steffen Pedersen

editorial

Når man er indehaver af et trægulv, så er det en god idé at få det slebet i ny og næ. I dette indlæg kommer vi ind på, hvorfor du bør få dit trægulv slebet, og hvilke fordele du kan få ved det. Læs med herunder.

Det giver et friskt pust til gulvet

Først og fremmest, så kan du ved at få dit gulv slebet give det et friskt pust. Du kan nemlig fjerne det øverste lag på gulvet, hvor der potentielt set er ridser, små skrammer og pletter. Ved at fjerne det øverste lag, så fjerner du alt dette, og får lækkert og flot træ frem igen.

image

Du kan beskytte det bedre

Det lyder måske mærkeligt, at du kan beskytte dit træ, ved at bruge en stor maskine, som fjerner det øverste lag af det. Men ved at slibe dit trægulv, så kan du efterfølgende bruge en lak eller andet beskyttelse, som laver et beskyttende lag til fremadrettet. Det betyder, at næste gang du vil slibe dit gulv, så behøver du ikke få fjernet lige så meget af træet, fordi alle skaderne sidder i laget der er lavet til at beskytte gulvet.

Du kan skifte farve på det

Hvis du gerne vil ændre udtrykket i det rum, hvor du har et trægulv, så kan du når du sliber det også skifte farve på det. Det gør du ved at få det slebet, og efterfølgende tilføje bejdse, som er en slags olie, der både beskytter træet, men også gør, at det “skifter farve”. Når du skal bruge bejdse, så er det vigtigt, at du tester det på et lille område først, inden du tager det ud på hele gulvet. Derudover er det vigtigt, at du har gjort gulvet godt og grundigt rent, inden du begynder at påføre det. Hvis du ikke gør det rent inden, så bliver resultatet ikke særlig godt.