Hvordan tager man bedst legetøjet fra et barn, når det er for gammelt til det?

10 May 2021
Anders Lundtang Hansen

Man kan finde meget fremragende legetøj til børn i forskellige aldre og størrelser hos Becaboo, der både vil give dem udfordring og underholdning til mange stunder, og som der er med til at udvikle dem.

Når de så bliver lidt ældre, så kan man give dem noget andet legetøj fra samme sted, som der passer mere til, hvor de er nået i deres udviklingstrin.

Mens børnene er så små, så opdager de måske ikke, hvis noget legetøj forsvinder, men hvis de søger efter det og græder efter det, så kan det blive nødvendigt at udfase det langsomt for dem, indtil de vænner sig til noget andet – eller klarer sig helt uden det til sidst.

Men når børn så er blevet lidt ældre, så er de jo bevidste om, hvad de har af legetøj, og så har de styr på, hvad der mangler og ikke mangler.

Nogle gange får de smidt noget væk selv, så man må købe en erstatning af det, men der kommer også et tidspunkt, hvor barnet er for gammelt til legetøjet.

Fratagelse af legetøj skal ske gelinde 

Man taler jo meget om, hvornår man skal tage suttene fra børnene, og man skal samtidig også tænke på legetøjet.

For det handler måske ikke så meget om, at børn kan blive drillet af at have noget bestemt legetøj af andre børn, for de kan jo bare have det derhjemme uden at tage det med i børnehave eller lignende.

Men der kommer en tid, hvor børnene skal lære at lege med noget legetøj til lidt større børn, men hvis barnet ikke er med på den, så må man prøve at overbevise det om, at det er den naturlige udvikling for det.

Man kan jo sammen købe noget nyt og mere passende legetøj, som man kan se, hvor sjovt det er; og før man har set sig om, så har barnet glemt alt om det gamle legetøj.