Hvordan finder du den rette tandlæge?

07 January 2022
Maya Hindsberg
image

editorial

Dine tænder skal følge dig resten af livet, og derfor er det vigtigt at tage sig godt af dem. De har nemlig stor indflydelse, på ikke bare dit helbred, men også din generelle trivsel. Der er dog mange, der ikke tager til tandlægen, enten fordi de ikke bryder sig om det pga. en dårlig tandlæge, eller fordi de måske ikke har fundet en ny en, efter de fyldte 18 eller flyttede. For mange kan prisen også have en indflydelse på det, men med en god tandlæge kan man ofte få forebyggende konsultationer, som netop gør, at man ikke skal ud i de helt store regninger. 

image

Hvordan vælger du?

Det første du skal overveje, når du kigger på tandlæge, er beliggenhed. Hvis du skal bruge en tandlæge i århus, så hjælper det ikke rigtigt at finde en i København. Når det er sagt, kan det sagtens tænkes, at det kan betale sig at rejse lidt længere, for en tandlæge, du er oprigtig glad for.

Det andet du skal overveje, er anbefalinger. Tjek tandlægens tilsynsrapport, spørg venner og familie eller undersøg, hvad andre patienter har skrevet om tandlægen, du overvejer.

Det er også værd at undersøge, hvilke behandlinger tandlægen tilbyder, og om de evt. er eksperter inden for et bestemt emne. Det kan være særligt relevant, hvis du skal bruge bøjle, har en tand eller mundsygdom eller lignende. 

Til sidst skal du overveje kommunikation og priser. Hvis din tandlæge ikke er god til at give gennemskuelige priser og oplyse, hvad en behandling koster, så bør du måske se efter en tandlæge andetsteds. Selvfølgelig er priser ofte et estimat, og der kan ske uforudsigeligheder, som influerer prisen. En god tandlæge informerer dig dog om det løbende, og er i dialog med dig omkring din behandling, så du ved, hvad der er nødvendige behandlinger, og hvad der bare ville være et plus.