Hvilken vej skal dine terrassedøre vende?

27 April 2022
Lotte Hindsberg

Går du og overvejer at få udskiftet dine terrassedøre? Det kan være, at de er gamle og ikke særlig godt isoleret. Det kan være, fordi du gerne vil have en anden type døre ud til din terrasse. Måske fordi du gerne vil have mere lys.

Det kan også være at du i stedet for at have en terrassedør gerne vil have en dobbeltdør, så du ikke alene får nemmere ved at komme ind og ud, men også får mere lys ind i boligen. Især hvis din terrassedør er af glas. Uanset om det er den ene eller anden årsag, skal du overveje om din nye dør skal vende ind eller ud af. Du kan læse mere her https://klarvinduer.no/dorer/terrassedorer.

døre

Hvilken vej skal din dør vende?

Når du skal købe en ny terrassedør er der flere ting du skal overveje. En af dem er hvilken vej døren skal vende. I Danmark er det mest almindeligt at døre vender ind af. Altså ind i huset, men i Sverige er det eks. mere almindeligt at de vender ud af. Fordelen ved dette er at du får mere plads indendørs, da der ikke skal tages hensyn til døren.

Du skal dog huske at du får mindre plads på din terrasse og der skal være plads til at dørene kan vende ud af. De må ikke støde ind i taget eller tagrenden. 

Nye terrassedøre og isolering

Når du får nye døre så er de som udgangspunkt bedre end dem du har, hvilke betyder at dit hjem er bedre isoleret. Det betyder en besparelse i din varmeregning, men også at du skal huske at lufte ud meget mere end før. Luften har svære ved at blive udluftet, hvis din bolig er godt isoleret og derfor skal du for at forhindre fugt og skimmelsvamp huske, at få udluftet godt og grundigt flere gange om dagen.