Hvad kan en coating gøre for dit ventilationsanlæg?

30 April 2021
Cecilie Mortensen

Hvis du er ansvarlig for en bygning med et tilhørende ventilationsanlæg, så er der ekstra god grund til at læse med her. Du har nemlig muligheden for at passe ekstra godt på anlægget, hvis du vælger en coating. Lad os derfor også prøve at se nærmere på, hvad en behandling med coating kan gøre for din ventilation. 

Værd at vide om coating af dit ventilationsanlæg

Forlæng levetiden af dit ventilationsanlæg

Det særlige ved coating er, at det er en behandling, som kan forlænge levetiden af dit ventilationsanlæg. Det er muligt, da en coating kan gå ind og lægge sig som et beskyttende lag i kanalerne, så der blandt andet beskyttes mod rustdannelse og tæring af det materiale, som ventilationen er opbygget af. 

Du kan reparere eksisterende anlæg med en coating

Noget andet der skal fremhæves ved en coating er, at behandlingen kan reparere eksisterende anlæg, som måske har fået revner eller sprækker. Du kan derfor også spare utrolig mange penge ved, at anlægget får en coating fremfor, at det helt skal udskiftes. En coating er i stand til at lukke diverse huller, der måske er opstået i kanalerne. Du vil derfor også opleve, hvordan anlægget kommer til at fungere meget mere effektivt end før. 

Du kan få brandhæmmende coatings 

Det gode ved coatings er, at de kan have flere forskellige egenskaber, alt efter den type der vælges. Det er derfor også muligt at få coatings, som er brandhæmmende, så du er ekstra garderet mod udviklingen af brand eller lignende gennem ventilationen. 

Hvis du er nysgerrig på flere af de ting, der taler for coatings der kan beskytte dit ventilationsanlæg, så ræk gerne ud til et firma, som arbejder med det professionelt. På den måde kan du også blive guidet mere på vej ift., hvad næste skridt kan være, hvis du ønsker at starte et samarbejde med dem.