Hvad er et brystløft?

19 juli 2020
Astrid Pedersen

Et brystløft er en kirurgisk procedure som har til formål at give et slapt og hængende bryst en mere ungdommelig profil. Med alderen strækkes huden og bliver mindre elastisk, hvilket forårsager hængende og flade bryster. Ved et brystløft kan brysterne så at sige komme op på plads, hvilket både er en æstetisk forbedring og en hjælp til de som døjer med gener af de hængende bryster.

Selve proceduren er langt mere simpel end en bryst reduktion, eller når der for eksempel skal lægges implantater ind ved en bryst forstørrende operation. Den mest søgte brystløft operation er den type hvor overflødig hud under brystvorten fjernes, og brystvorten flyttes op. Denne operation foregår i fuld narkose og tager blot et par timer. Brysterne får et mindre træt og et mere ungdommeligt udseende som følge af den flyttede brystvorte.

Hvem kan have glæde af et brystløft?

Er dine bryster med alderen begyndt at hænge – måske som resultat af amning, graviditet eller vægttab? Så kan du have glæde af et brystløft.

Måske er du godt tilfreds med brysternes størrelse, men synes at de er begyndt at hænge lidt med næbbet. Nedad pegende brystvorter er den hyppigste årsag til at få foretaget et brystløft. Er huden omkring brystvorten ellers sund, og bryst vævet intakt, vil operationen kunne give flotte resultater.

Den bedste prognose for brystløft opnås for kvinder med en sund livsstil, det vil sige ikke rygere med et BMI under tredive, som spiser sundt og varieret og som jævnligt motionerer. Opfylder du disse betingelser vil du med stor sandsynlighed kunne opnå et tilfredsstillende resultat af dit brystløft.

Hvor kan jeg få foretaget et brystløft?

På et privat hospital som for eksempel AGATA Privathospital kan du få foretaget såvel forundersøgelse som brystløft under ordnede forhold og med erfarne og professionelle læger ved roret. Læs mere på agata-privathospital.dk