Husk cykelhjelm til børn!

07 May 2021
Anne-Mette Hansen

Cykelhjelmen er endnu ikke blevet et krav i trafikken. Det er der mange delte meninger om, at den burde være. Selvom det ikke er et krav at give dit barn en cykelhjelm på, er det alligevel fornuftigt at gøre. Når dit barn kun lige har lært at cykle, er der stor risiko for at barnet kan vælte – også selvom om du er med, når barnet cykler. 

Læs meget mere om cykelhjelm til børn i denne guide!

Derfor skal du give dit barn cykelhjelm på

Det siger sig selv, at du gerne vil have, at dit barn skal kunne cykle sikkert på vejen eller fortovet. Og at barnet skal være beskyttet mod eventuelle styrt, fald eller påkørsel.

For små børn der lige har lært at cykle, vil der let kunne opstå et mindre styrt på cyklen. Netop fordi det unge barn er mere risikovillig og ikke altid, ved hvad der sker som følge af barnets valg. 

Derfor er det godt at give dit barn den bedst mulige oplevelse på cyklen. Det gør du ved at give barnet en sikker og godkendt cykelhjelm på. 

Er barnet lidt større og skal han eller hun selv cykle i skole? Så kan du være derhjemme eller tage på arbejde med ro i maven og viden om, at barnet er godt beskyttet, når du har valgt at give dit barn en cykelhjelm på. 

Sådan vælger du cykelhjelm til børn

Hvilken cykelhjelm skal du vælge til dit barn? Hjelmen skal passe til barnets størrelse hoved. Så den sidder godt og komfortabelt og ikke kan rykkes for meget rundt. Hvis hjelmen er for lille, er den ikke rar at have på. Hvis den er for stor, er barnets hoved ikke lige så godt beskyttet ved et styrt. 

Cykelhjelme til børn fås rigtig mange steder. Søger du online, finder du især et bredt sortiment fra mange mærker.