Historien om Opel: Fra starten til nutiden

07 November 2022
Anders Hansen

editorial

Fra starten til nutiden – Opel-bilerne har altid været populære. Opel er et bilmærke, som oprindeligt blev grundlagt i Tyskland. Siden da er det blevet solgt i mange andre lande verden over. Opels historie går helt tilbage til 1899, hvor Adam Opel oprettede sin egen virksomhed og begyndte at producere cykler.

Virksomheden begyndte snart at producere biler, og i 1920’erne var Opel en af de største bilproducenter i Tyskland.

Under Anden Verdenskrig blev produktionen på Opel-fabrikken stoppet, da virksomheden blev brugt til at fremstille militærkøretøjer til den tyske krigsindsats. Efter krigen blev produktionen af civile køretøjer genoptaget, og Opel blev hurtigt populær igen. I 1960’erne og 1970’erne begyndte Opel at producere en række forskellige typer biler, herunder små biler som Kadett og store familiebiler som Omega.

Udviklingen af Opel

I 1986 købte General Motors (GM) en kontrollerende aktiepost i Opel, og i 2017 solgte GM Opel til den franske bilproducent Groupe PSA. I dag er Opel tilbyder et bredt udvalg af køretøjer, fra små bybiler til SUV’er. Og virksomheden er stadig i gang med at udvide med nye modeller og teknologier i støbeskeen.

opel

Opels historie er en historie om innovation, succes og beslutsomhed. Det er en historie, der fortsætter den dag i dag, hvor Opel bestræber sig på at give kunderne de bedst mulige biler.

Hvordan kan man købe Opel i dag?

Opel-biler fås i mange lande i hele verden og selvfølgelig i vores eget land, hvor du kan købe Opel i Glostrup. I USA sælges Opel-biler under Buick-mærket. Så hvis du er interesseret i at købe en Opel-bil, skal du sørge for at tjekke Buick-forhandlere. Du kan også finde Opel-biler til salg i andre lande som Australien, Canada og Kina.

Du kan få mere at vide om Opel og dens biler ved at besøge virksomhedens websted eller sociale mediekanaler. Du kan også finde masser af informative artikler og videoer online. Uanset om du er en nuværende eller kommende ejer af en Opel-bil, er der et væld af oplysninger, som du kan udforske.