Her er gode argumenter for at vælge en carport til bilen

26 January 2021
Silje Hansen

editorial

I Danmark vælger langt de fleste husejere at investere i en carport eller garage til deres bil. Det er ikke bare en luksus, men har også stor betydning for det praktiske i hverdagen. Derudover er det naturligvis med til at forlænge bilens levetid, som vi kommer ind på længere nede i artiklen.

Går du og drømmer om at få bygget en garage eller carport til din bil, kan du måske finde de gode argumenter til at sætte gang i projektet her. Der er nemlig mange stærke fordele ved at vælge en carport til din bil. 

Derfor skal du vælge en carport

Et af de store argumenter for at vælge en carport eller garage til din bil, er at du forlænger dens levetid pga. det klima og vejr som vi har i Danmark. Det regner størstedelen af året, hvorfor det er hårdt for bilen at stå udenfor hele året rundt. Når bilens undervogn er våd eller fugtig giver det grundlag for dannelse af rust. Derudover er det hårdt for bilen med den kulde vi får de fleste nætter i løbet af året. 

Når bilen holder i skygge og tørvejr i en carport, kan den lettere holde sig tør, hvilket forlænger dens levetid.

Herudover er det praktiske i at vælge en carport, at du altid er i tørvejr, når du skal parkere bilen i hjemmet. Det gør det lettere at pakke bilen ud for madvarer, eller hvis du har småbørn. 

Vælg den rette carport til bilen

Hvis du er i markedet for at finde en carport til din bil, er noget af det første du skal tage stilling til, om du ønsker en enkelt eller dobbelt carport. Det naturlige valg er at vælge efter, hvor mange biler du har i husstanden. Der er dog en fordel i at vælge en dobbelt carport, selvom I kun har én bil. Det giver plads til at I kan pakke bilen ind og ud, mens I holder i tørvejr. Læs mere om carporte hos husblog.dk.