Headhunter kan give dig adgang til de bedste kandidater

20 februar 2018
Emilie Jacobsen
Headhunter kan give dig adgang til de bedste kandidater

Som virksomhedsejer har du ikke tid til at lave en masse research og sidde og kigge på kandidater i andre virksomheder for at finde ud af, om det ikke vil være dem, der er de bedste til at beklæde topposter i din virksomhed. Du har meget forskelligt andet at tage dig til. Det kan være med til at gøre; du har jo en hel virksomhed at drive. Derfor er det en god ide for dig, at du hyrer en headhunter, når du har brug for nye ledere, specialister og nøglepersoner til din virksomhed. Headhunteren har netop tid til at sidde og gennemgå andre virksomheder for at finde ud af, hvilke medarbejdere der kunne blive dine nye medarbejdere. 

Det handler på ingen måde om at stjæle kandidater fra andre virksomheder, men om at gøre personer, der måske ikke havde tænkt på, at de gerne ville have et nyt job, opmærksomme på, at de rent faktisk kan få et job i din virksomhed. Det handler altså mere om at oplyse dem. Hvis de er interesserede, og hvis du finder, at det er det rette match, er det jo deres eget valg, hvis de forlader deres nuværende arbejdsplads. 

Der findes en række forskellige headhuntingfirmaer i Danmark, der alle har forskellige måder at gennemgå kandidater, der er i arbejde i andre virksomheder. Det er med til at gøre, at du nemt vil kunne finde et firma. Når du skal vælge, bør du lægge vægt på, at det er nogle, der har kendskab til din branche, og hvor du føler, at de hurtigt får en forståelse for, hvordan kulturen er i din virksomhed, og hvad du leder efter. 

Et firma, der har stor succes med at headhunte kandidater indenfor salgsbranchen, er dedikation.dk. De har mange års erfaring og har virket sat sig grundigt ind i branchen.