Har du mistanke om, at der er andre der læser i din webmail?

20 July 2021
Anders Lundtang Hansen

Der er virkelig frustrerende nok i sig selv, når man oplever, at man får en masse reklamemails og spam, som man har svært ved at slippe for, fordi det slipper forbi ens spamfilter.

Det kan have noget at gøre med, at ens aktivitet på nettet har gjort, at man har sagt ja til at modtage den slags mails, uden man lige kan huske – eller så – at man sagde ja til den slags.

Men endnu værre er det jo, hvis ens webmail er blevet kompromitteret, og der er andre, der kan læse med i ens korrespondance og ikke mindst læse ens personlige data såsom kodeord med videre og få fat i andre følsomme oplysninger, man gerne ville have holdt for sig selv, og som andre ikke skulle have adgang til.

Man hører jo om, at hjemmesider bliver ofre for hackerangreb og bliver lagt ned, men det samme kan også ske for din webmail.

Få holdt din webmail privat så vidt muligt

I starten kan man måske have svært ved at finde ud af, om der er andre, der læser med i ens webmail eller ej, men hvis man har den mindste mistanke om det, så bør man tage kontakt til dem, der har udstedt webmail til en, eller kontakte et sikkerhedsfirma med forstand på netsikkerhed.

Man kan nemlig komme til at gøre tingene endnu værre, hvis man forsøger at fikse problemet selv eller finde ud af, hvem der læser ens mails i webmailen.

Bliver man på den ene eller anden måde afpresset til at give penge eller andet for at få adgang til ens webmail igen eller have den for dig selv, så skal man ikke gøre det

Der skal nemlig nok være nogle sikkerhedsfolk, der kan hjælpe dig derude, så du ikke skal give efter for afpresning på den måde.