Gode tips til dig med slidte gulve

26 February 2022
Steffen Pedersen

editorial

Gulve kan blive slidt med tiden ved regelmæssig brug. Selv om det ikke altid kan undgås, er der nogle måder at hjælpe med at minimere, at de bliver slidt på. Det kan i værste fald ende ud i, at du skal have lagt nye gulve, hvis du ikke sørger for at passe godt på dem. Vi har skrevet nogle gode råd til dig i dette indlæg, om hvordan du passer bedst på dine gulve.

 

gulvafslibning på Fyn

 

1. Brug måtter eller tæpper

Du kan placere måtter eller tæpper ved hver indgang til dit hjem. Dette vil hjælpe med at fange snavs, sand eller andet skidt, der kan blive bragt ind fra folks sko. Herudover kan du placere tæpper i det område, hvor dine børn leger allermest. De skal have lov til at lege, men legene kan måske godt gå ud over dine gulve. Du kan komme det i forkøbet ved at placere nogle måtter og tæpper på gulvet, så det ikke tager skade.

 

2. Løft dine møbler og ikke slæbe det

Du skal prøve at undgå at slæbe møbler eller andre genstande hen over gulvet. Det kan forårsage ridser og andre skader. Det er særligt, når du skal vaske gulvet eller støvsuge. Her skal du sørge for at du ikke bare skubber til dine møbler, når du skal kunne komme til. Få en til at hjælpe dig med at løfte, så du mindsker chancen for at skade dit dyrbare gulv.

 

3. Overvej jævnlige gulvbehandlinger

Regelmæssig gulvbehandling er altid en god idé til at hjælpe med at beskytte dine gulve. Det kan gøres derhjemme med enkle produkter, eller måske kan et professionel firma sørge for at give dine gulve gulvafslibning, så de ser pæne ud igen. Hvis du vil have råd om dette, kan du tale med virksomheder, der tilbyder denne type tjenester. De burde kunne give dig gode råd baseret på hvordan dit gulv ser ud, og hvor slem i stand det er.