Frikadeller fra alverdens lande

Frikadeller fra alverdens lande

Vi elsker frikadeller. Særligt den danske version (se opskrift på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/33005/danske-frikadeller). Men frikadeller er jo ikke en dansk opfindelse, og derfor findes der en lang række andre opskrifter, der også er lækre – det er bare et spørgsmål om at beslutte sig for, om de skal være marokkanske, franske, kinesiske eller svenske. 

Vi har samlet lidt inspiration til dig, der har svært ved at vælge (eller skelne for den sags skyld). Grundingredienserne er 500 g hakket kød (kalve-, svine eller lammekød), 2 æg, 1 dl mælk, 1 dl rasp og et finthakket løg, og de resterende ingredienser finder du nedenfor.

Græske frikadeller

Vil du en tur til Grækenland, så rør farsen med 50 g smuldret feta, finthakket rosmarin, 10 hakkede oliven og 5 soltørrede tomater – og så kan du eventuelt skifte mælken ud med græsk yoghurt, hvis du vil gå hele vejen.

Kinesiske frikadeller

Har du mod på at prøve den kinesiske version af frikadellerne, så skal farsen røres med 1/2 hakket rød peberfrugt, 1/2 hakket frisk rød chili, friskrevet ingefær (ca. 3 centimeter), 2 tsk presset hvidløg, 1 tsk soyasovs og 1 tsk sukker.

Italienske frikadeller

De første spor af frikadeller stammer fra det gamle romerrige, så italienerne burde vide, hvordan man laver frikadeller. Vil du prøve dem, skal du røre farsen med et afskorpet toastbrød udblødt i 1 dl bouillon i stedet for grundfarsens rasp, og derudover skal du bruge 2 tsk rosmarin, 4 spsk revet parmesanost og en god håndfuld hakket persille.

Franske frikadeller

Selv Frankrig laver frikadeller, og hvis du vil smage dem, skal du røre farsen med 1/2 hakket porre, 1 spsk klippet karse, 1 spsk dijonsennep og tilsætte enten bacontern, persille, timian, muskat eller hakkede champignon efter lyst.

Marokkanske frikadeller

Det sidste land, vi besøger i denne omgang, er Marokko. Til marokkanske frikadeller skal du bruge 2 fed hakket hvidløg, 1 håndfuld hakket persille, 1/2 tsk stødt kanel, 1/2 tsk koriander, 1/2 tsk stødt ingefær, 1 tsk paprika, 1 tsk safran, 1 spsk citronsaft og eventuel mynte.