Flot og lyst trægulv med en gulvafhøvling i Hinnerup

13 May 2019
Astrid Pedersen

editorial

Er du rigtig ked af dit skrammede trægulv – eller ønsker du at udskifte den mørke, lakerede overflade med en smuk, lys, sæbebehandlet ditto? Så bør du kontakte dit lokale gulvfirma, som kan anvise dig en dygtig gulvmand.

Hvorfor skal jeg bruge en professionel gulvmand, når mine trægulve skal afhøvles?

Der er rigtig mange gode grunde til at alliere sig med en dygtig, faglært håndværker, når dit trægulv trænger til en afhøvling. Uanset om trægulvet skal afhøvles på grund af en vandskade, eller om du ønsker at få fjernet et tykt lag mørkt lak eller fernis fra gulvets overflade, vil en erfaren gulvmand have langt stærkere forudsætninger for at opnå et flot resultat.

For det første har en håndværker med speciale inden for behandling af trægulve det rette håndelag og erfaring med at betjene det tunge maskineri. Han vil kunne kumme rundt om hjørner samt ind i alle kroge og helt ind langs panelerne med en præcision, som du selv vil få vanskeligt ved at mønstre. For det andet vil risikoen for, at der anrettes yderligere skader på trægulvet, minimeres, når du overlader opgaven med gulvafhøvling til en rutineret fagperson.

Hvis du selv forsøger dig med en gulvafhøvling, risikerer du at tilføje gulvet dybe skrammer. En maskine til gulvafhøvling fungerer ved, at en valse påmonteret skarpe knive skræller det øverste lag af dit trægulv. Det er ikke svært at forestille sig, hvorledes en utrænet amatør kan komme galt af sted med en sådan maskine.

For det tredje vil din gulvmand, foruden en grundig gulvafhøvling, give dit trægulv en gulvafslibning og en efterbehandling efter dit eget valg. Dit gulv får den optimale behandling – og du kan forvente at have glæde af dit smukke, nyafhøvlede trægulv i mange år fremover.

Hvis du leder efter en dygtig gulvmand, som kan forestå din gulvafhøvling, kan du få et godt tilbud på gkservice.dk