Find dit lån på med hjælp af sammenligningssiderne

08 September 2021
Lotte Hindsberg

Lånemarkedet i Danmark er præget at hård konkurrence og det kan være svært at danne sig et overblik og finde det bedste og billigste lån. Derfor giver det god mening at få hjælp på en af sammenligningssiderne på internettet. Det er gratis at få hjælp. Det kunne f.eks. være https://bankly.dk/laan.

Hvis du benytter dig af en gratis sammenligningsside, de tjener blandt andet deres penge på de reklamer, du ser på deres hjemmeside, vil du få mindst tre forskellige banker du kan ansøge om et lån. Det smarte ved at bruge sammenligningssiderne er, at du sikker på at de tre banker du ansøger kan sammenlignes. Det er vigtigt at tilbud du ansøger, nemt kan sammenlignes.

Hvad skal sammenlignes?

Når du skal sammenligne de lånetilbud du har fået skal du som udgangspunkt have fokus på ÅOP, rentesatsen og tilbagebetalingsbetingelserne. Det er også en god ide at tjekke om der er et månedligt gebyr. Det er som ofte en skjult omkostning som kan koste dig mange penge. Står der i lånetilbudet, at det ikke er muligt at betale lånet tilbage før tid eller at det koster mange penge, skal du som udgangspunkt sige nej tak.

Når du har fået tilbud af bankerne, er det vigtigt at huske på at en bank er en forretning på lige fod med andre forretninger og et tilbud altid er til forhandling. Er du ikke tilfreds med de tilbud du har fået, kan du forsætte med at søge, men du kan også prøve at forhandle med de banker, der har givet dig et tilbud. Måske får du et bedre tilbud, måske gør du ikke. Uanset er det et forsøg værd og som minimum har du fået en erfaring, som du kan bruge næste gang du skal forhandle. 

Husk at lægge et budget og få et økonomisk overblik inden du låner.