Få mere lys med nye terrassedøre

26 April 2022
Lotte Hindsberg

Synes du, at dit hus er lige lovlig mørkt, har du flere muligheder. Du kan f.eks. kigge på dine døre. Både de indvendige og de udvendige og udskifte dem med døre hvor der er glas i døren. Døre med glas fungerer i princippet som et ekstra vindue og giver mere lys til din bolig.

Det samme gælder med dine udvendige døre f.eks. dine terrassedøre. Dem kan du med fordel få udskiftet til døre med glas i. Er din terrasse dør lille, kan du overveje om din tømrer skal skære ud til en større dør, så du får mere lys ind. Det gør han ofte ved hjælp af et diamantbor. Du kan se mange forskellige døre her https://klarvinduer.no/dorer/ytterdorer.

døre

Hvilke vej skal dine døre vende

De fleste døre i Danmark vender ind af, modsat Sverige hvor de vender ud af. Fordelen ved det sidste er, at hvis du har en lille entre, får du bedre mulighed for at udnytte pladsen. Du skal dog være opmærksom på, hvor stikkontakten sidder, så du ikke skal ind og lukke døren før du kan tænde for lyset. Du skal også huske at tjekke, om du kan åbne ud af, uden at ende med at ramme taget. 

Når du har fundet ud af hvilken dør eller døre du skal have og hvilken veje de skal vende skal du tænke på låsen. Skal det være den populære nøgle/vrider, hvor du låser op udefra, men låser indvendig ved at vride håndtaget op og så vride låsen rundt. Det er en lås der er sårbar over få tyve, da de kan smadre et evt. glas og så åbne døren.  

Et alternativ er nøgle/nøgle. Her kan en evt. tyv ikke åbne døren uden en nøgle, hvilke gør et eventuelt indbrud meget mere besværligt. Du kan få råd og vejledning, der hvor du køber din dør eller døre.