Få behandling af alkoholafhængighed til din misbrugsramte pårørende

11 November 2020
Astrid Pedersen

editorial

Er du i forhold med en alkoholiker – enten som kæreste eller som ægtefælle? Så er du sikkert led og ked af din situation. Men her er det faktisk kun dig, der kan få situationen på ret køl igen. En alkoholiker vil nemlig være meget lidt tilbøjelig til selv at erkende sit problem, og derfor bliver du nødt til at motivere vedkommende for at gå i alkoholbehandling.

Hvordan konfronterer jeg en alkoholiker med hans eller hendes problem?

Det er vigtigt at du ikke kaster dig hovedkulds ud i konfrontationen af din alkoholiserede partner. Han eller hun vil højst sandsynligt ikke reagere på samarbejdsvillig vis, men i stedet afvise dine forsøg på at få vedkommende til at erkende sit problem. Dette er meget typisk adfærd hos misbrugere og en ren selvforsvars mekanisme. Det er simpelthed for hårdt, tungt og smertefuldt at skulle erkende et så tabubelagt misbrug som alkoholisme er i vores samfund.

Få hjælp til konfrontation og alkoholbehandling hos et misbrugscenter

Du bør således kontakte et misbrugscenter med speciale inden for behandling af alkoholisme. Her vil du kunne få rådgivning om såvel konfrontationen som tilrettelæggelse af et effektivt behandlings forløb.

Hos Behandlingscenter Søby Park finder du dygtige specialister og misbrugskonsulenter som kan hjælpe dig med idéer til konfrontation af din alkoholiserede kæreste eller ægtefælle. Dette kan for eksempel være i form af en såkaldt intervention hvor du i fællesskab med den misbrugsramtes venner og kolleger samt andre familiemedlemmer konfronterer ham eller hende med eksempler på vedkommendes urimelige adfærd. Erfaringsmæssigt har interventioner en stor effekt på alkoholikere, og er derfor den mest virksomme måde hvorpå man kan motivere en alkoholiker for at gå i behandling.

Inden du iværksætter en intervention er det smart at have en plan for det videre forløb på plads. I samarbejde med Behandlingscenter Søby Park kan du arrangere et behandlingsforløb for din alkoholiserede partner således at han eller hun umiddelbart efter den svære konfrontation har tilbud om behandling af alkoholafhængighed. Læs mere på behandlingscentersoebypark.dk