Eyeliner – for det flotteste look

17 February 2021
Astrid Pedersen

editorial

Det er ikke altid nemt at vælge eyeliner, når der nu findes så mange forskellige. I det følgende kan du læse om de mest almindelige eyeliner typer.

Flydende eyeliner – for et glamourøst look

Med en flydende eyeliner kan du skabe den flotteste vinge som afslutning på en ubrugt og fin line på dit øverste øjenlåg. Tænk Amy Winehouse, Dita von Teese, Audrey Hepburn som Holly Golightly i Breakfast at Tiffanys, eller Elizabeth Taylor i sin rolle som Cleopatra. En flydende eyeliner er typisk stærkt pigmenteret og giver en flot tilføjelse til en udtryksfuld aften makeup.

Øjen blyant eller khol stift – når du ikke er så sikker på hånden

En flydende eyeliner kræver en sikker hånd hvis ikke resultatet skal blive mislykket gang på gang. Derfor anbefales det at du starter med en øjenblyant eller en Khol stift som eyeliner. En øjenblyant er nem at bruge og kan faktisk godt give et flot resultat – især hvis du anvender den sammen med en mascara som får dine vipper til at fremstå tætte og mørke.

Med en øjenblyant kan du markere dine øjenomgivelser både på det øvre og det nedre øjenlåg. Og så kan såvel øjen blyant som Khol stift bruges på den våde kant helt tæt på øjet hvilket giver ekstra intensitet til dit blik.

Den gel baserede eyeliner – en gylden middelvej

Blandt de seneste tilføjelser til markedet for eyeliner er de smarte gel eyelinere. Med en gel eyeliner kan du opnå næsten samme effekt som med en flydende eyeliner uden at resultatet bliver udflydende.

En gel eyeliner kræver stadig et vist håndelag, men er stadig en del nemmere at arbejde med end en flydende eyeliner. Du kan således bruge en gel eyeliner til at træne din teknik inden du går over til flydende eyeliner, og dermed opøve din præcision.

Find eyeliner online på sephora.dk.