Er det svært at skifte bank?

10 November 2021
Emilie Jacobsen

editorial

Mange mennesker har en ide om, at det vil være svært for dem at skifte bank. Det afholder dem derfor fra at gå i gang med det. Men det er faktisk slet ikke så svært, som mange tror. I dag kan det hele nemlig foregå via nettet. Derfor behøver det slet ikke at være noget, som du bruger meget tid på. 

Inden dit skift bank skal du selvfølgelig finde ud af, hvilken bank du vil skifte til. Der kan være mange grunde til, at du gerne vil skifte. Det kan være, at du føler, at du får en dårlig service. Det kan også være, at der er andre steder, hvor du kan få nogle bedre vilkår. Måske skal du til at låne penge til en bolig og har fundet ud af, at det er billigere at gøre et andet sted. 

Det kan være forskelligt, hvad du lægger vægt på i forhold til en bank. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at vælge den rette for dig. 

Stor guide til, hvad du skal huske

Hvis du stadig synes, at det lyder besværligt at skifte bank, er det en god ide for dig at se nærmere på Banklys guide til det. Bankly er en hjemmeside, hvor du kan læse om lån og privatøkonomi. De har udarbejdet en hel blogartikel om, hvordan du skifter bank. Der kan du både læse om, hvordan du får valgt den rette bank, og hvad du skal gøre, når du skal skifte bank. 

For eksempel skal din ny bank have en masse papirer og oplysninger om dig for at kunne skifte bank for dig. For eksempel skal de vide, hvilke konti du har nu. Du vil sikkert gerne have de konti i din nye bank også. Det samme gælder for eventuelle faste overførsler. Det kan for eksempel være husleje, som det jo er meget vigtigt, at du får betalt til tiden.