Er det muligt med Dax kurser online?

06 May 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er nogle kurser, som der er skabt til at være lavet online, mens der er andre, der fungerer bedst ved, at det foregår i et lokale, hvor kursisterne er der fysisk sammen med den, der underviser.

Man kan så også forsøge at kombinere de to metoder, og nogle gange bliver det kombineret med, at man laver noget hjemmearbejde, og så kan der være gruppearbejde, som man kan lave undervejs i kurset, valgfrit eller selv finde tid til at lave, når man mødes senere – eller man kan lave det alene.

Begge disse undervisningsmetoder – online og fysisk – har sine fordele og ulemper, og det gælder både ved Dax kurser og mange andre kurser.

Der er nogle ting, der er nemmere at demonstrere på og ved folk direkte, mens de er der, da det ellers ikke kan læres, mens der er andre gange, hvor det bare handler om at høre efter, læse nogle ting og så selv se, om man har forstået det.

dax kurser

Dax kurser har sin rette form

Et Dax kursus har jo fået sin undervisningsform, som det har, fordi man har fundet ud af, at det fungerer bedst på denne måde, men det er ikke sikkert, at alle udbydere er enige i den betragtning, så de kan jo lave det på den måde, som de foretrækker.

Det kan være lettere at tiltrække flere, når kurset er online, men hvis det skal foregå i real tid, så er det tit problematisk at gennemføre, da der kan være forsinkelser på forbindelser på internettet og andre forsinkelser.

Samtidig er det også problematisk at samle moderne mennesker til at være i det samme lokale på det samme tidspunkt, men når man så endelig er samlet, så kan man også koncentrere sig om det med at være med i kurset, end hvis man sidder derhjemme og bliver distraheret af andre ting.